Persoon Met Gele Zwartogige Susan Flowers In Bloom

Wij komen uit Zuid-Afrika, speciaal uit Kaap de Goede Hoop. Wij zijn de afgelopen 3 jaar weg geweest om in de bloemenkwekerijen te werken. Tussen 2009 en 2011 hebben we vele tuinen in Addicks verzorgd en bezocht, mede omdat het onze plicht is om de families te helpen, zodat zij hun geliefden kunnen blijven onderhouden in deze moeilijke tijd.

De meeste families die we helpen zijn leden van Nolassemble, de jongerentak van Plants without roots, die ook in de omgeving van Kaapstad wonen. We bezochten volkstuinen in steden en dorpen in de omgeving die voornamelijk aan de Engelse Rivièra liggen, maar ook KCentral en de Sileze-boerderijen, waar leden van de gemeenschap groenten verbouwen en verkopen.

We troffen zowel kinderen als volwassenen aan, die gezond voedsel verbouwen en dat op lokale markten verkopen. We leerden ook dat het algemene gevoel van de mensen is dat ze voedsel willen consumeren dat ze zelf hebben geproduceerd.

De meeste producten zijn eigendom van de families die ze verbouwen, en het is hun plicht ervoor te zorgen dat ze hun gemeenschap bereiken. Wij stelden vast dat de algemene consensus was dat het beter is om hun eigen groenten en fruit te telen en dat zij er meer controle over zullen hebben.

Toen we de jongeren vroegen waarom zij de Potager-tuinen het beste vonden, zeiden de meesten van hen dat ze niet van hoogtes hielden, dus bouwden ze de bedden trapsgewijs op, zodat de groenten voor iedereen toegankelijk zouden zijn. Sommige bedden waren tot 3 meter hoog, en andere waren minder dan 3 meter hoog.

In een bed van 3 meter hoog werden groenten verbouwd door leden van de Nolassemble-gemeenschap; in een ander bed werden komkommers verbouwd door tuinarbeiders van de overkant van de weg.

Tomaten werden gekweekt in een bed door een vrouw uit de nabijgelegen stad. Zij en haar zoon zouden haar assisteren, en zij zou de oogst doen als ze klaar waren.

Omdat we begrepen dat dit een gemeenschapsproject is en dat de leden het laatste woord hebben, vonden we het belangrijk om de gezinnen bij het planningsproces te betrekken, zodat zowel de kinderen en de jonge kinderen als de volwassenen inspraak hadden in welke groenten er zouden worden geteeld en hoe de planten moesten worden geplaatst.

We bespraken een reeks planten die de volwassenen konden kweken. Zij vonden het prima om hun eigen groenten te verbouwen, zolang zij er maar zeker van waren dat de groenten zouden worden opgegeten en dat de tuin toegankelijk was voor de leden van de gemeenschap.

De meeste produkten die op de markten worden verkocht, worden gekocht door tussenhandelaren die er voordeel uit halen dat onze boeren afhankelijk zijn van consumenten die door ons land komen om hun produkten te kopen.

Het lijkt ons dat we gezegend zijn met overvloedig en goedkoop voedsel.

Maar omdat de lonen zijn gestagneerd of, in sommige gevallen, gedaald, worden gezinnen steeds afhankelijker van de volgende maaltijd om hun gezin de volgende week door te helpen.

Dit geldt vooral in Melbourne, waar volgens het Australische Bureau voor de Statistiek, in verhouding tot de rest van de leeftijdsgroepen, de laagste inkomenscategorieën die zijn welke worden gedefinieerd als "Nutsvoorzieningen", waarbij de meeste mensen die onder deze categorie vallen ook te maken krijgen met "Vervoerskosten".

We beginnen ook te kijken naar kwesties rond duurzaamheid en dit concept 'duurzaamheid' kan op verschillende manieren worden toegepast.

eigenzinnige containers;

Traditionele bloembakken;

emmers, itty bares, hooi manden, oude banden;

Oude bed frames;

Punks, frames, boomstammen of ander hout;

Stro, hooi, mest of rioolwater;

hondenvoer of kattenvoer;

Ausariums, glazen potten of andere transparante containers (zoals die wormenkwekers gebruiken);

Oude meubels – we hebben nog een paar kosmossen uit de Java woestijn die nog steeds in werking zijn;

Citrusbomen – we hebben nog een paar sappige citroenen die onaangeroerd zijn;

Zoete aardappelen, ook die zijn uitgekozen om te produceren;

Aubergines, het husky-type, of de vodka tonic – deze zijn zo sappig dat ze nog net zo vers zijn als de dag dat ze geplukt zijn(!).

We hebben ook vroegere etiketten voor ons fruit gemaakt, omdat ze te groot of te klein waren voor het doel waarvoor ze bestemd waren.

We hebben takken die te dicht bij de stroom stonden, vervangen door veel meer zelfvoorzienend latwerk op hun plaats;

We hebben bomen geschilderd die donker waren omdat de slaapkamer van de dochter van de eigenaar te donker was;

We hebben vervangen moe van het worden gedicteerd de 'gekochte' fruit dat niet overeenkomt met onze containers; we vinden onszelf beter in staat om onze kleur overeenkomen met container die we hebben gekocht

Of de planten passen bij het hout dat we al hadden, dus waarom zouden we niet creatief zijn<|endof we ons huis inrichten||endof we ons terras of ons eigen huis inrichten;|endof we onze interesses en onze eigenheid hebben;

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)