Voorstellen   DoubleDutch   Vakanties   VW Bus   Gastenboek   Links   Homepage   English


Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

DoubleDutch Bus

In 1987 werd door ons (Jeroen, John, Frank en Theo) een reisauto aangeschaft voor een vakantie naar zuid-Europa.
Omdat we toen nog maar net ons rijbewijs hadden en onze eigen autootjes (Fiat 127, VW golf1, Audi 50) te klein waren, werd voor de vakantie een auto met wat meer ruimte gezocht.

Bij een autohandelaar stond een 14 jaar oude VW-bus te koop voor niet al te veel geld. Deze werd dan ook door ons aangeschaft met de bedoeling om hem na de vakantie weer te verkopen.
Het zou echter iets anders lopen, want tijdens deze vakantie werden we besmet met het "luchtgekoelde VW" virus.

Na deze eerste vakantie volgden er nog velen en gaandeweg evolueerde de VW bus tot een praktische camper. Al enige jaren werd er door ons gedacht over een vakantie in en dwars door de Verenigde Staten van Amerika.

Tijdens een vakantie in zuid-Frankrijk in 1998, kwam de USA trip weer ter sprake en werden er concretere plannen gemaakt en werd er afgesproken om in de zomer van 2000 naar de USA te vertrekken. Omdat de bus zelf slechts twee slaapplaatsen heeft en we het niet zagen zitten om dagelijks de tent op te zetten en ook weer af te breken, werd er gezocht naar een alternatief.
Zo ontstond het idee om van een tweede bus een aanhanger te maken met nog twee slaapplaatsen en de nodige bagageruimte. Na vele uren slijpen, lassen, plamuren en schilderen was de aanhanger klaar en Double Dutch Bus was geboren.

Na de zeer geslaagde reis in 2000 leek het ons geweldig om een rondreis door Canada & Alaska te maken. Onze groep was inmiddels uitgebreid van vier naar zes personen, dus moest er een oplossing gevonden worden voor nog twee slaapplaatsen. Zo ontstond het idee om een daktent op de bus te maken.

Verslagen van onze reizen door de Verenigde Staten (2000) en door Canada & Alaska (2005), een verslag van de bouw van onze aanhanger en nog veel meer kunt u terugvinden in het menu.

Double Dutch Bus.
De eigenaren van Double Dutch Bus (vlnr. Kath, Theo, Marjolein, Frank, Karin en John)
Reis door Canada & Alaska in 2005 (Camping: Kinbasket Lake Resort).